Municipiul Giurgiu

Giurgiu, oras port la Dunare, ce face legatura cu vecinii nostri bulgari, un oras plin de istorie pentru cei pasionati, un oras al tarii noastre ce merita vizitat macar o data.

Aici se gasea odata prima cale ferata din Romania, ce facea legatura cu Bucuresti. Din pacate aceasta este momentan dezafectata, accesul catre oras se poate face usor cu masina proprie sau cu microbuz..

Acest oras are o istorie foarte incarcata, participand la cateva lupte impotriva invaziei otomane, fiind apoi sub dominatia acestora, iar in 1659 orasul a fost ars complet. Aici puteti vedea cele cateva ruine care au ramas din Cetatea Giurgiu

Cateva din atractiile turistice ale orasului pe care nu trebuie sa le ratati sunt:  „Turnul cu ceas” care este un simbol al orasului, portul, „Podul prieteniei” care face legatura cu orasul Ruse de la vecinii nostri bulgari, Muzeul Judetean Giurgiu.

Am fost surprins de curatenia orasului cat si de cele cateva strazi inshise exclusiv pentru trafic pietonal, piste de biciclete, casele ingrijite si chiar si cateva in curs de restaurare, oameni prietenosi si deschisi, toate semne ca Giurgiu va deveni o adevarata metropola a tarii.

O zi buna tuturor turistilor si calatorilor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: