Muzeul Bancii Nationale – Bucuresti

Un muzeu mai putin cunoscut pentru Bucuresteni, dar absolut super si foarte informativ. Este vorba despre Muzeul Bancii Nationale, situat binenteles in sediul Bancii Nationale din Bucuresti. Este putin cunoscut deoarece nu este mediatizat nicaieri, nici macar pe cladire nu scrie ca acest muzeu se afla acolo. Singurul loc unde se pot obtine informatii este pe site-ul bancii.

Ce este de vazut aici? Pe langa superba arhitectura a cladirii care este si monument, avem multe de vazut: O colectie unica de monezi, de pe vremea lui Decebal si Traian pana la monezile din zilele noastre, primele bancnote tiparite in Romania sub indrumarea Domnului Carada si chiar si lingouri de aur 🙂 Pe scurt, un muzeu dedicat istoricului monetar al Romaniei. Ghidajul este gratuit si foarte bine pus la punct, oferind informatii pertinente despre tot ce vedem aici.

Un muzeu super ce merita vizitat oricand si de oricine. Si ca sa fie si mai bine, va informez ca nu exista taxa de vizitare. Tot ce va trebuie este o programare ce se poate face prin telefon sau e-mail.

Din pacate in interiorul cladirii nu se pot face fotografii, dar va las in final cu cateva fotografii cu arhitectura exterioare a Palatului Bancii Nationale.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: